سوالات متداول

سوالات متداول

سوالات متداول

به طور معمول روانپزشك بعد از يك يا دو نوبت ويزيت، تشخيص روانپزشكي خود را مطرح مي كند و در مورد روند درمان با مراجع خود صحبت مي كند. گاهي مراجع نياز به دارودرماني صرف دارد و گاهي اقدامات ديگري نظير انواع روان درماني ها، گفتاردرماني، كاردرماني و غيره را نيز لازم دارد، كه هر كدام از اين موارد دوره درماني خود را دارند. معمولاً علايم حاد مراجعه، بعد از چند جلسه ويزيت روانپزشك كنترل مي شوند و معمولا لازم است كه مراجع هر دو يا سه ماه يكبار روانپزشك خود را ببيند تا در مورد روند و نحوه ادامه درمان با هم صحبت كنند.

روانپزشكان و متخصصین مغز و اعصاب كلينيك راد به صورت تيمي كار مي كنند، به اين معني كه در كلينيك كليه اقدامات مورد نياز مراجعين در حيطه مغز و اعصاب و روان فراهم است. امكان انواع درمان هاي غيردارويي از جمله انواع روان درماني، خانواده درماني، كاردرماني، گفتار درماني، نوروفيدبك، ارزيابي هاي روان شناختي و مداخلات باز تواني شناختي در كلينيك فراهم است. همچنين در كلينيك متخصص مغز و اعصاب كودك و بزرگسال هم حضور دارند كه در صورت نياز مراجع به ايشان ارجاع داده مي شود.

امكانات كلينيك براي تمامي سنين  (کودکان – نوجوانان و بزرگسالال) فراهم است .

به طور معمول مراجع در ابتدا توسط يك روانپزشك متخصص يا فوق تخصص ويزيت و بعد از تشخيص گذاري در مورد نحوه درمان راهنمايي مي شود. در واقع روانپزشك با توجه به نوع اختلال، نحوه درمان را پيشنهاد مي دهد و مشخص مي كند كه چه نوع درمان هايی لازم است تا مراجع از آنها استفاده كند.

مراجعاني كه توسط روانپزشكان خارج از مركز ويزيت شده اند و با تشخيص آنها جهت اقدامات غيردارويي ارجاع شده اند، در كلينيك پذيرفته مي شوند و جهت انجام اين اقدامات نوبت دهي مي شوند. ساير مراجعاني كه بدون ويزيت و ارجاع روانپزشك، خود مي خواهند از اقدامات غيردارويي استفاده كنند نيز براساس اعلام نياز خود، براي واحد مزبور نوبت دهي مي شوند ولي بعد از ويزيت درمانگر در صورت نياز ممكن است به روانپزشك هم ارجاع شوند. در بعضي مواقع ممكن است درمانگر بعد از ويزيت مراجع، صلاح را در اين ببيند كه مراجع ابتدا به روانپزشك مراجعه كند و بعد از آن در صورت نياز به واحد مزبور ارجاع شود.

براي بعضي از خدمات كلينيك مثل گرفتن نوار مغزي عصب یا عضله، دوره درماني با rTMS، بدون ويزيت پزشك و ارجاع از طرف ايشان، امكان استفاده براي مراجع وجود نخواهد داشت.

قيمت خدمات مختلف كلينيك راد براساس كتابچه تعرفه خدمات درماني پزشكان سال ٩٤ تاييد شده از طرف وزارتخانه، است. گرچه بعضي از خدمات كلينيك با قيمتي پايين تر از تعرفه تعيين شده ارائه مي شود تا اكثر مراجعان امكان پرداخت داشته باشند.

اينكه داروهاي روانپزشكي اعتيادآور هستند و مصرف آنها باعث وابستگي مي شود و نمي توان آنها را تا آخر عمر قطع كرد يكي از مهمترين نگراني هاي مراجعان است كه حتي باعث عدم مراجعه به روانپزشك مي شود. داروهاي روانپزشكي اعتياد آور نيستند و به هيچ عنوان باعث وابستگي مراجعه نمي شوند. علت مصرف طولاني مدت داروها وابستگي به دارو نيست بلكه به دليل ماهيت بيماري اعصاب و روان است كه در اكثر مواقع نياز به درمان طولاني مدت وجود دارد و قطع داروها ممكن است باعث برگشت علايم بيماري قبلي شود.

بسياري از مراجعان تصور مي كنند كه بلافاصله بعد از بر طرف شدن علايم اختلال روانپزشكي، دارو بايد قطع شود و نيازي به تداوم مصرف دارو نيست. در حاليكه اكثر اختلالات روانپزشكي نياز به مدت طولاني دارودرماني دارند تا بعد از قطع دارو، بيماري مجدد عود نكند. همانند ساير بيماري هاي طبي مثل فشار خون، ديابت و غيره در صورت قطع دارو بيماري همانند قبل بر مي گردد و در بعضي موارد با شدت بيشتر. بنابراين حتي در صورت بهبود علايم، ادامه يا قطع دارو درماني حتماً بايد تحت نظر پزشك صورت بگيرد.

داروي ريتالين به طور معمول براي كودكان و نوجوانان مبتلا به اختلال بيش فعالي- نقص توجه تجويز مي شود. اين كودكان به دليل اين اختلال نه تنها تمركز كافي براي درس خوندن ندارند بلكه مهارت هاي لازم براي بسياري از كارهاي معمول روزانه از جمله برقراري ارتباط موثر را ديرتر از بچه هاي ديگر كسب مي كنند. چون كودكان در تمامي روزهاي زندگي خود در حال رشد و آموزش هستند و اين آموزش تنها در كلاس درس خلاصه نمي شود، بنابراين مي بايست در تمام روزهاي هفته دارو درماني ادامه يابد. نياز به قطع دارو در زمان هاي خاص مي بايست با نظر پزشك تعيين شود.